Шест дни преди изборите темата за евроатлантическите ценности изправи един

...
 Шест дни преди изборите темата за евроатлантическите ценности изправи един
Коментари Харесай

6 дни преди изборите: Словесна престрелка между Румен Радев и Делян Пеевски

 

Шест дни преди изборите тематиката за евроатлантическите полезности изправи един против различен в словесна престрелка президентът Румен Радев и ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Президентът прикани да се открият обстоятелствата за резолюцията за Сребреница

Румен Радев разгласи, че партиите, които споделят евроатлантическите полезности, се намират доста надалеч от тях.

„ Нашите самозвани евроатлантици са страхливички и неспособни сами на такова решение, тъй като знаят доста добре, че ще бъдат отлъчени и отритнати от обществото. Иначе, в случай че оставим на тях, те с ненаситност биха изпратили всички българи да се бият на фронта, с цел да прикрият своята подправена евроатлантическа фасада “, съобщи президентът.

По думите на Радев досега е имало две червени линии за спора в Украйна.

„ С решението да се даде опция за офанзива със западни оръжия в дълбочина на Русия и с официализирането на изпращане на съветници и инструктори на самата фронтова линия, тези червени линии към този момент са погазени “, добави президентът.

Той акцентира, че пред Народното събрание в никакъв случай не е стояла друга алтернатива за поддръжка на Украйна

В позиция до медиите водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски подсети на президента, че страната ни е част евроатлантическото пространство и го прикани да спре да плаши хората.

 Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби 2 мин. Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване 3 мин. 7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “  Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана 4 мин. Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за отбрана  Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си 5 мин. Шест часа пердах с юмруци и ритници: Мъж преби грубо брачната половинка си  Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби 2 мин. Трагедия в Симеоновград: Син умъртви татко си, а по-късно се самоуби  37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО) 2 мин. 37-годишен с прякор Мушамата е дрифтаджията, аварирал на трамвайните линии в София (ВИДЕО)  7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване 3 мин. 7 пъти в болница, изписана с диагноза „ пияна “: Жена се оказа с рядко заболяване  Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “ 2 мин. Засякоха автомобил с 221 км/ч по Автомагистрала „ Тракия “

„ Радев доста ясно би трябвало да осъзнае, че България е член на Европейския съюз и НАТО и никой няма да промени тази ценностна принадлежност. Самозванците, които злоупотребяват с доверието на хората, страхливичко поглеждайки на Изток, където са техните кумири, не могат да трансформират пътя на страната ни “, съобщи Пеевски.

Темата за публичното доверие преди вота също стана мотив за мнения.

„ Самите политически партии губят доверието на гласоподавателите. Те се лутат в една невъзможност, която сами сътвориха със своите обединения, с нарушаването на всевъзможни обещания, които те дадоха и с тази подигравка с Конституцията “, сподели президентът.

„ Очаквам да се проведат почтени и транспарантни избори, освен че чакам, а и поставям старания в тази посока “, съобщи служебният министър председател Димитър Главчев.

Никога позицията не е коментирана нито с президента Румен Радев, нито с президента на Сърбия Александър Вучич “, сподели служебният министър председател

По абсурда с поисканата смяна на българската позиция по резолюцията за геноцида в Сребреница Димитър Главчев за първи път призна, че тя „ в никакъв случай не е коментирана нито с президента Румен Радев, нито с президента на Сърбия Александър Вучич “.

Главчев сподели още, че непрекъснатият ни представител в Организация на обединените нации Лъчезара Стоева няма да бъде осъдена, макар че не се подчини на инструкциите от София, само че в министерството на външните работи ще има инспекция по какъв начин грамите са изтекли.

Служебният министър председател разгласи, че няма да взе участие в „ предизборни спектакли “

По тематиката „ Сребреница “ Румен Радев дефинира като „ несвоевременно “ българското държавно управление да демонстрира съмнение.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР